жевательный мармелад производитель Украина

Історія створення мармеладу
Історія появи східних солодощів налічує тисячоліття. А ось в Європі мармелад з’явився тільки в XVIII столітті. Чому так пізно? У той час в Європі ще не було цукру. Він з’явився після хрестових походів, коли перші завойовники привезли його в Західну Європу.

З появою цукру і почався розвиток виробництва всіх нині відомих солодощів. Спочатку це був джем в англомовних країнах і конфітюр, який був популярний в романоязичних країнах. А саме жувальний мармелад почали виготовляти кулінари Франції. Насправді ж це були прості солодощі, в які додавали загущувач, в зв’язку з чим його ще називали непачкающімся варенням. жувальний мармелад виробник Україна

Мармелад готували за різною рецептурою. В результаті він виходив твердим і тягучим, з глазур’ю і без неї, щільним і жельованим. Незалежно від рецептури і смакових переваг, основа жувального мармеладу була однакова. Це були яблука, абрикоси і айва. Саме ці фрукти утворюють твердне структуру при виварювання.

Американці вперше виготовили желейні боби, які так полюбилися місцевим жителям, що вони і до цього дня залишаються популярним ласощами. Більш того, ці Желейка навіть стали національною гордістю країни.

Які сьогодні існують види мармеладок? жувальний мармелад виробник Україна
Велике розмаїття смаків і форм мармеладу привертає увагу не тільки ласунів, а й простих покупців, кожен з яких знаходить собі жувальний мармелад на свій смак. Сьогодні жувальний мармелад виготовляється в найрізноманітніших формах і з різними смаками. Ви можете знайти мармеладки в формі фруктів, ягід і тварин, а також у вигляді різних диваків і страшилок. За способом приготування мармелад ділиться на такі види: жувальний мармелад, желейний мармелад, фруктово-ягідний мармелад і мармелад у вигляді пластів.

Жувальний мармелад – це найпопулярніший вид солодощі, так як він може зберігатися довгий час. Його зручно брати в дорогу і є на ходу. Ви можете не боятися, що він зіпсуватися чи розтане в дорозі.

Мармелад в формі шарів можна зустріти не так часто, так як він часто використовується тільки кондитерами. Він виглядає як великий шматок правильної геометричної форми, який кондитери розрізають на частини різного розміру, в залежності від того, скільки їм потрібно.

Желейний мармелад складається з фруктового сиропу або соку, в який кладуть желирующие добавки, в результаті чого мармелад має приємну тягучу структуру.

Фруктово-ягідний мармелад вважається самим натуральним і корисним жувальних мармеладом. Щоб його приготувати, кондитери використовують перетерті фрукти, які потім уварюють, використовуючи натуральні желирующие компоненти, такі як яблука, абрикоси і айва, або додають перероблені компоненти.

Який вид мармеладу найкорисніший?
Всі знають, що їсти солодке шкідливо і мало хто думав про те, що можна їсти корисні солодощі, які не будуть шкодити нашому організму. Дійсно корисним може бути тільки справжній мармелад, зроблений з фруктів. Але рідко хто купує солодощі, керуючись тим, що зазначено на етикетці. В основному беруть те, що більше сподобалося зовні. І все-таки якщо один раз ви приділите час і розберетеся в складі жувального мармеладу, ви зможете вибрати одного чи двох перевірених сумлінних виробників. Таким чином, набуваючи у них солодощі, ви будете забезпечувати себе корисними вітамінами, а не зайвою вагою.

До складу натурального мармеладу повинен входити агар-агар. Це натуральний желюючий компонент, який при вживанні покращує роботу шлунково-кишкового тракту, печінки і щитовидки. У його складі знаходиться велика кількість вітамінів і мінералів.

Пектин, що виробляється при уварюванні фруктів, дуже корисний для організму, так як виводить з нього токсини, важкі метали, холестерин і небезпечні речовини. Пектин не дозволяє їм відкластися на стінках ШКТ, пов’язує їх і виводить з організму. Він не дає відкладатися їм на стінках органів системи травлення, пов’язує їх і виводить з організму.

Маючи такі властивості, вживання справжнього жувального мармеладу буде корисно людям із зайвою вагою, у кого є проблеми з підшлунковою залозою, при діабеті та інших захворюваннях. В результаті, якщо ви заміните свої звичні солодощі на натуральні, ви будете не тільки насолоджуватися смаком, але і перестанете шкодити своєму організму. жувальний мармелад виробник Україна