рибні снеки фасовані виробник

У наш час рибні снеки фасовані і на вагу не відстають у своїй популярності від таких гігантів, як чіпси. Найчастіше снеки купують до пива і основними їх покупцями є чоловіки віком 25-40 років. У відсотковому співвідношенні це 70% населення. Інші 30% людей, які купують рибні снеки, це жінки та молодь. Ця категорія людей частіше вживає снеки як самостійний продукт, ніж як закуску до пива, і орієнтується лише смакові якості. Тому даний сегмент найбільше схильний до інтуїтивних і імпульсних покупок.

Оскільки Чорне море не дуже багате на морських мешканців, більша частина сировини для снеків надходить в Україну з Південно-Східної Азії. Дуже цікавий факт, що в Азії цю рибу та рибні морепродукти ніколи не використовували для сушіння. Вони взагалі не знають про таку закуску, як сушена риба!

Ще один цікавий факт: рибка, яка приходить до нас з Азії, має абсолютно інші назви, ніж ті, що рясніють на наших упаковках. Наприклад, назва риби “бурштинова” придумана вже нашими виробниками для того, щоб вона була більш звично нашому споживачеві і викликала більше довіри.

На сьогоднішній день асортимент рибних снеків дуже різноманітний. Це і сушені кальмари, і анчоуси з бичками, і янтарна рибка із жовтим полосатиком, а також багато інших різновидів.

Чи корисні снеки рибні фасовані або це просто смачна закуска?

Перш ніж говорити про користь цього продукту, спочатку слід звернути увагу на його склад. Якісна рибка містить багато кальцію, особливо це стосується дрібної рибки. Крім цього, сушені рибні морепродукти містять велику кількість фосфору та фтору, які не руйнуються після приготування та залишаються у готовій продукції. Ну і звичайно ж, це цінні Омега-3, яких так потребує наш організм.

А чи можуть рибні снеки бути шкідливими для організму?

Незважаючи на безліч корисних мікроелементів і жирів, даний продукт також може шкодити нашому здоров’ю. У яких випадках це відбувається?

Можливо, ви самі не раз купували надто солоні снеки. Сіль має здатність затримувати рідину в організмі, через що починають неправильно працювати нирки, з’являються набряки, порушується робота серця та печінки. Часто рибні снеки бувають дуже солоними. Надлишок солі в організмі людини сприяє затриманню рідини. Внаслідок чого з’являються набряки. Відбувається порушення роботи нирок і виникає ризик розвитку різноманітних хвороб. Від надлишку солі страждає печінка та серце. таким чином, слід вибирати виробника, який використовує меншу кількість солі для даної продукції.

Якщо у вас є проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту, такий делікатес теж не для вас, тому що він досить жорсткий і досить важко буде перетравлюватися хворим на шлунок.

Не слід також забувати і несумлінних виробниках, які використовують несвіжу сировину, а також додають барвники та консерванти. У такій рибці не буде користі для організму.

Виникає логічне питання: як вибрати якісні рибні снеки фасовані?

Купуйте снеки, вироблені на заводі, там контролюється якість сировини, яка проходить усі необхідні етапи обробки.

Якісний продукт в’ялять, коптять чи сушать. Перед покупкою не забудьте подивитись термін придатності та зверніть увагу на цілісність упаковки. Не купуйте сушену рибку на вагу, адже невідомо скільки вона лежала на прилавку, та й процес окислення ніхто не скасовував.

На упаковці обов’язково має бути назва риби. Якщо ви просто бачите напис “риба”, не купуйте. Швидше за все, тут використано неякісну сировину.

Ви не зможете визначити на око, з чого зроблені стружка, смужки, соломка та рибні палички. Як їх роблять? Беруть рибні обрізки, рибні відходи у виробництві, несвіжу сировину, додають туди барвники, ароматизатори та консерванти та закладають це все в машину. У ній це все перемелюється, пресується, висушується, а потім нарізається в соломку або розкочується на пласти.

Кальмари теж підробляють недобросовісні виробники, додаючи рибне борошно, барвники та ароматизатори.

Якщо намочена у воді паличка рибного снека фарбує білий аркуш паперу, значить там є барвник. Справжній продукт зроблений тільки з риби та солі.

Якщо ви звикли, що сушений кальмар має солодкуватий смак, це ненормально, тому що до нього додали підсолоджувач. Справжній кальмар не повинен бути солодким, його м’ясо волокнисте, воно має тягнутися і довго жуватися, на зразок жуйки.

Далі звертаємо увагу на колір товару. На рибці не повинно бути соляних розлучень та незрозумілих темних плям. Риба повинна бути якомога світлішою, а луска блискучою, не матовою. Запам’ятайте, що жовтий полосатик має бути практично прозорим. Риба з іржавим кольором несвіжа, вона гірчить, тому що в ній окислилися жири. Риба повинна мати свіжий та приємний рибний запах. Якщо риба смердить старим риб’ячим жиром або має інший неприємний запах, таку продукцію брати не варто.

Часто упаковки роблять об’ємними, чому здається, що рибних снеків усередині багато. Це маркетинговий прийом, тому не соромтеся підрахувати відповідність ваги та ціни. Так ви зможете заощадити і не платитимете за повітря.

Довіряйте тільки перевіреним виробникам та насолоджуйтесь смачними якісними снеками!